TÜSEV Üye Etkinliği: Suriyeli Mültecilerin Durumu Toplantısı

24 Kasım tarihinde gerçekleştirilen TÜSEV üye etkinliğinde Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin durumu ve STK’ların çalışmalarına dair bilgi paylaşımında bulunuldu.

Etkinlik kapsamında üç farklı oturum gerçekleştirilerek konu tüm boyutlarıyla ele alındı. İlk oturumda Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi’nden Prof. Dr. Ahmet İçduygu, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden Selen Elif Ay ve Damla Taşkın yaptıkları sunumlarla mevcut duruma dair bilgi paylaşımında bulundular. İkinci oturumda ise İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı’ndan Alp Biricik, Hayata Destek Derneği’nden Burcu Kuğu, Yuva Derneği’nden Erdem Vardar ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nden Gizem Demirci Al Kadah sahada yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek tespit edilen ihtiyaçlar konusunda görüşlerini paylaştılar. Katılımcılar etkinliğin son oturumunda bu alanda geliştirilebilecek işbirlikleri ve destek mekanizmaları konusunda görüş alışverişinde bulundular. 

Toplantı notlarını ve etkinlik sırasında yapılan sunumları aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz. 

Suriyeli Mültecilerin Durumu Toplantı Notları Ahmet İçduygu Suriyeli Mültecilerin Durumu Damla Taşkın Suriyeli Mültecilerin Durumu Selen Elif Ay Suriyeli Mültecilerin Durumu