Haberler

Avrupa Konseyi STK Danışma Semineri Gerçekleşti

Avrupa Konseyi ve Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı (Conference of INGOs) tarafından düzenlenen Güneydoğu Avrupa STK Danışma Semineri İstanbul’da TÜSEV ev sahipliğinde gerçekleşmiştir. İstanbul semineri Sivil Katılım Üzerine İyi Uygulamalar belgesi konusunda Konsey üyesi ülkelerin sivil toplum temsilcileriyle yapılan altı danışma toplantısından biri olarak planlanmış ve 16 Güneydoğu Avrupa ülkesinden 60 temsilciyi bir araya getirmiştir. Konsey’in girişimiyle kaleme alınan Sivil Katılım Üzerine İyi Uygulamalar Belgesi karar alma süreçlerine sivil toplumun etkili katılımı konusunda temel prensipleri ve araçları belirlemeyi, ayrıca içerdiği vaka analizleri ile sivil toplum kuruluşlarına devletle ilişkilerinde rehberlik edebilmeyi hedeflemektedir.

Sivil toplum kuruluşlarımızı Sivil Katılım Üzerine İyi Uygulamalar belgesiyle ilgili yorumlarını Conference of INGOs tarafından özel olarak oluşturulmuş civil.participation@coe.int e-mail adresine göndermeye davet ediyoruz.

Sivil Katılım Üzerine İyi Uygulamalar belgesini görüntülemek ve indirmek için tıklayınız. Konuyla ilgili daha fazla bilgiye ve gelişmelere www.coe.int/NGO adresinden ulaşabilirsiniz.