Haberler

En Büyük İyilik: Etkili Diğerkâmlık Etik Yaşam Hakkındaki Fikirlerimizi Nasıl Değiştirir? Söyleşisi 28 Şubat Çarşamba Günü Gerçekleşecek

TÜSEV olarak sivil toplumla ilgili uluslararası kaynakların Türkçeye kazandırılması yoluyla alanın gelişimine katkı sağlamak ve paydaşlar arası diyaloğu teşvik amacıyla Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) ve Koç Üniversitesi Sivil Toplum ve Hayırseverlik Araştırmaları Merkezi (KUSITHAM) iş birliğiyle 2022 yılında Sivil Toplum Serisi’ne başlamıştık. Serinin ikinci kitabı, filozof Peter Singer’ın kaleme aldığı “En Büyük İyilik: Etkili Diğerkâmlık Etik Yaşam Hakkındaki Fikirlerimizi Nasıl Değiştirir?” adlı eseri geçtiğimiz Eylül ayında yayımlandı.

Bu çalışmamız kapsamında 28 Şubat Çarşamba günü, saat 10.00- 11.00 saatleri arasında kitabın yazarı Peter Singer’ın katılacağı ve Itır Erhart’ın moderatörlüğünde, eser üzerine birlikte düşünme fırsatı bulacağımız çevrim içi bir söyleşi düzenliyoruz.

Zoom platformunda, İngilizce-Türkçe simultane çeviri desteğiyle gerçekleşecek söyleşiye, 27 Şubat Salı günü, saat 18:00’e dek buradaki bağlantıdan kayıt yaptırabilirsiniz. Kaydınızı tamamladığınızda söyleşi bağlantısını içeren bir e-posta alacaksınız.

Alternatif olarak, söyleşiyi TÜSEV’in YouTube kanalından da Türkçe dil desteğiyle takip edebilirsiniz. Bunun için kanalımıza bu bağlantıdan abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Sorularınız olması durumunda bizimle info@tusev.org.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Zoom webinarına kayıt yaptırmak isteyen paydaşlarımız kayıt esnasında paylaşacakları bilgilerin ne şekilde işleneceğine dair bilgi bulunduran Aydınlatma Metni’ne buradanAçık Rıza Metni’ne ise buradan ulaşabilirler.

Prof. Dr. Itır Erhart hakkında:

Prof. Dr. Itır Erhart Boğaziçi Üniversitesi’nde Felsefe ve Batı Dilleri ve Edebiyatları eğitimi aldı. Yüksek lisansını Cambridge Üniversitesi’nde ve doktorasını Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sosyal Etki ve Sürdürülebilirlik konusunda rektör danışmanı olarak görev yapmaktadır. Adım Adım ve Açık Açık adlı iki sosyal girişimin kurucu ortağıdır.  Ashoka Fellow, Ashoka Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi, İnogar Yönetim Kurulu Üyesi, Bego Jeans Yönetim Kurulu Üyesi, TEGV Mütevellisi ve Tiyatro Kooperatifi Danışma Kurulu Üyesidir.

Prof. Dr. Peter Singer hakkında: 

Melbourne, Avustralya’da 1946 yılında doğan Peter Singer, Melbourne Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi’nde eğitim aldı. İngiltere, Amerika ve Avustralya’da verdiği derslerin ardından, 1999 yılında Princeton Üniversitesi İnsan Değerleri Merkezi’nde Ira W. DeCamp Biyoetik Profesörü oldu. Pratik etik, faydacılık, hayvan hakları, türcülük alanlarında yaptığı çalışmalarla tanınan Singer’ın 1975 yılında ilk kez yayımlanan kitabı Animal Liberation (Hayvan Özgürleşmesi) küresel çapta, bugünkü hayvan hakları hareketi için bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Bugüne dek 50’den fazla kitabın yazarı, ortak yazarı ve editörü olan Singer, etkili diğerkâmlığı ele aldığı The Life You Can Save (Kurtarabileceğin Hayat) and The Most Good You Can Do (En Büyük İyilik) kitaplarının yanı sıra, en etkili bağışçılık pratiğini çeşitli sivil toplum kuruluşları üzerinden örnekleyen ve teşvik eden, The Life You Can Save isimli kuruluşun da kurucusu. Eserleri 25’ten fazla dile çevrilen Peter Singer, 1999 yılından beri Biyoetik Profesörü olarak görev yaptığı Princeton Üniversitesi’den 2023 yılı sonunda emekli oldu.