PEXforum 2022 24-26 Ağustos’ta Gerçekleşti

TÜSEV olarak Philanthropy Europe Association (Philea) ile birlikte düzenlediğimiz #PEXforum2022 24-26 Ağustos tarihlerinde “(Eko)sistem Değişikliğini Hızlandırmak: Filantropide İş Birliğinin Dönüştürücü Gücünü Keşfetmek” temasıyla gerçekleşti. Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte Avrupa genelinde filantropi altyapısı alanında çalışan 60’ın üstünde kurumdan, 100’den fazla uzman bir araya gelerek filantropi altyapısının ve sivil toplumun gündemindeki konuları interaktif sunum, söyleşi ve atölyeler eşliğinde değerlendirdi.

Üyelerimizden Vehbi Koç Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı akşam yemeğiyle başlayan #PEXforum2022, 25-26 Ağustos tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’ndeki oturumlarla devam etti. Filantropi altyapı kuruluşlarının değişen rol ve sorumlulukları, karşılaşılan sorunlara kolektif bir şekilde yanıt verebilecek yeni yöntemlerin, yeni yaklaşımların, yenilikçi fikirlerin vurgulandığı etkinlikte filantropinin geleceği üzerine de ilham verici paylaşımlarda bulunuldu.

Üyelerimizden Sabancı Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğiyle devam eden #PEXforum2022’nin son günündeyse Türkiye’den ve Avrupa’dan yaratıcı ve çözüm sunan vaka sunumları yapıldı ve katılımcılarla birlikte farklı açılardan değerlendirildi. Etkinliğin tamamlanmasının ardından başlayan saha ziyaretlerinde ise katılımcılar Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını ve sosyal girişimleri tanıma fırsatı buldular.

PEXforum’un bir sonraki etkinliği 2024 yılında Roma, İtalya’da gerçekleşecek.