Haberler

TÜSEV – Charities Aid Foundation America İş Birliği Başladı

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı’nın (TÜSEV), Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarına (STK) aktarılan kaynağın artmasına destek sağlamak amacıyla Charities Aid Foundation America (CAF America) ile kurduğu iş birliği Eylül 2020 itibarıyla başladı.

CAF America, Amerika ve Kanada’da birlikte çalıştığı özel sektör kuruluşları, vakıflar ve bireylere vergi avantajı elde ettikleri, etkin ve kolay uluslararası bağış yapabilme fırsatı sunan bir uluslararası kuruluştur. Geliştirilen iş birliği kapsamında TÜSEV, CAF America Uygunluk Sürecinin, Türkiye’de faaliyet gösteren STK’lar tarafından tamamlanması ve gerektiğinde ilgili STK ve CAF America arasındaki koordinasyonun sağlanmasında kolaylaştırıcı rol oynayacaktır.

CAF America ve TÜSEV arasındaki iş birliğine uygun olarak belirlenen ve Uygunluk Sürecini tamamlayan STK’lar,

  • CAF’in uluslararası veri tabanına eklenecek,
  • Amerika ve Kanada’dan bağış alabilme fırsatı yakalayacak,
  • Donör havuzlarını genişletme şansına sahip olacak,
  • Amerika ve Kanada’da yaşayan potansiyel bağışçılara vergi avantajı sağlayan, güvenli ve etkin bağış yapabilmeleri için bir yöntem önerebilecek,
  • Diaspora bağışlarını artırma fırsatı elde edeceklerdir.

CAF America hakkında ayrıntılı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. TÜSEV ve CAF America İş Birliği hakkında ayrıntılı bilgi için nazli@tusev.org.tr adresinden Nazlı Türker ile iletişime geçebilirsiniz.