Haberler

Türkiye’de Sosyal Girişimcilik Tartışılıyor

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve British Council ortak çalışmasıyla 2010 yılı boyunca ülkemizde sosyal girişimlerin ve sosyal girişimciliğin önündeki fırsat ve engellerin tespit edilmesi ve bu konuda lobi ve farkındalık yaratılması amacıyla geliştirilen Sosyal Girişimcilik Projesi kapsamında gerçekleştirilen Türkiye’de Sosyal Girişimcilik” adlı konferans, 31 Mart 2010, Çarşamba günü, 10.00-17.00 saatlerinde İstanbul Larespark Otel’de düzenleniyor.

British Council tarafından geliştirilen ve TÜSEV ortaklığı ile yürütülen Sosyal Girişimcilik Projesi, sosyal sorunlara kalıcı çözümler yaratmayı hedefleyen sosyal girişimciler ve sosyal girişimlerle ortak sorunlar üzerinde birlikte çalışmak, deneyimleri paylaşmak ve çözümler geliştirmek amacıyla hayat buluyor. Uygulandığı diğer ülkelerle bilgi alışverişi imkanı da sunacak olan bu proje, Türkiye’de sosyal girişimciliğin gelişmesi için kararlı adımlar atmayı hedefliyor.

Türkiye’de sosyal girişimcilik proje ortağı TÜSEV’in Genel Sekreteri Namık Ceylanoğlu, düzenlecek konferans hakkında şunları söyledi; “British Council desteği ve işbirliğiyle yürüttüğümüz Sosyal Girişimcilik Projesinin sosyal girişimler için uygun altyapının hazırlanması ve bu konuda farkındalık yaratılması için önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleşecek Sosyal Girişimcilik Konferansı ise ülkemizde sosyal girişim modellerinin geliştirilmesi adına atılacak somut adımları belirleyeceğimiz bir etkinlik olacak.”

British Council Yönetişim ve Toplum Projeleri Müdürü Selin Yaşamış, sosyal girişimcilik projesi hakkındaki görüşlerini şu sözlerle ifade etti; “Sosyal girişimcilik Türkiye’de önemli bir potansiyeli bulunan yeni bir kavram. Türkiye’de, ticari çalışmalarına devam edip, bunları bir yandan büyütürken toplumsal bakış açılarını nasıl koruyacaklarını keşfetmeyi isteyen gelişmekte olan bazı yeni sosyal girişimlerin mevcut olduğunu görüyoruz. Projemiz, Türkiye’nin yanı sıra Ukrayna, Sırbistan, Gürcistan ve Hırvatistan’da da gerçekleştirilecek. Bu proje, sosyal bir misyonu bulunan bireysel girişimciler ve sivil toplum kuruluşlarına çevrelerinde bir fark yaratmalarını ve girişim, yenilikçilik ve yaratıcılık yolu ile olumlu yönde toplumsal değişime katkıda bulunmalarını sağlamak için bir platform sağlayacaktır.”

Konferansımız kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcileri ile sosyal girişimciliğin geliştirilmesi adına bir adım atmayı hedeflemektedir.